Čtvrtek, 21 listopadu, 2024
aktualne

Skvělý trik na změkčení másla, který při pečení oceníte

Mnoho receptů vyžaduje změklé máslo, což může být někdy, zvláště pokud spěcháme, problém. Jelikož máslo vytažené z chladničky je těžko zpracovatelné, můžeme s ním více pokazit než získat. Určitě jste už zkoušeli různé triky. Například, rychlé zahřátí v mikrovlnce… Prozradíme vám lepší fintu, než rychle udělat z másla z chladničky máslo s pokojovou teplotou.
Na internetu najdete mnoho triků na to, jak co nejrychleji dosáhnout, aby bylo máslo měkké a vhodné pro použití do receptu. Většina z nich však nefunguje ideálně. Náš trik sice také souvisí s mikrovlnkou, ale máslo v ní neohříváte.

V mikrovlnce, ale pasivní
V mikrovlnce ohřejete vodu v misce – tři až čtyři minuty, dokud nebude horká tak, aby se z ní pařilo. Potom misku s vodou vyjmete a do mikrovlnky rychle vložíte talíř s nakrájeným studeným máslem. Nezapomeňte velmi rychle zavřít dvířka, aby nahromaděná pára z vody zbytečně neunikala. Právě ta máslo změkčí. Přibližně po 10 minutách máslo změkne a získá pokojovou teplotu. A můžete hned začít péct.

Vhodná nádoba a rychlost
Pokud se chystáte vyzkoušet tento trik, je třeba mít na paměti dvě věci. Nejprve se ujistěte, že voda je v žáruvzdorné nádobě. Doporučujeme použít větší skleněnou odměrku nebo misku s ouškem. Jelikož voda bude téměř vařit, je důležité, aby nádoba, kterou používáte, byla vhodná do mikrovlnné trouby a zvládla i vysoké teploty. A za druhé, při výměně vody za máslo je důležité být opravdu rychlý. Tento trik spoléhá na nahromaděnou páru z vody, která máslo jemně změkčí, aniž by roztálo. Necháte-li dvířka otevřená příliš dlouho, ztratíte veškeré teplo z vaření vody.

Další jednoduché triky, jak rychle změkčit máslo
Běžně je třeba máslo z chladničky vyjmout alespoň hodinu před pečením, aby dosáhlo pokojové teploty. Pokud nemáte mikrovlnku nebo ji nechcete používat, existuje naprosto jednoduchý urychlující trik. Nastrouhejte máslo na hrubém struháku a rozprostřete ho na větším talíři. Dobu změkčení zkrátíte minimálně na polovinu. Ještě lépe funguje, když misku s nastrouhaným máslem položíte na kastrol s horkou vodou nebo na teplý radiátor. Nebo vložte máslo do nepromokavého sáčku a ohřívejte pod tekoucí teplou vodou. Vyzkoušejte, co pro vás funguje nejlépe a ušetříte spoustu času.


Redakce radí: Potěšte své blízké sladkou drobností, vyzkoušejte recepty na cukroví.


Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

spot_img

Related Articles