Home Bydlení Skvělý trik na změkčení másla, který při pečení oceníte

Skvělý trik na změkčení másla, který při pečení oceníte

0

Mnoho receptů vyžaduje změklé máslo, což může být někdy, zvláště pokud spěcháme, problém. Jelikož máslo vytažené z chladničky je těžko zpracovatelné, můžeme s ním více pokazit než získat. Určitě jste už zkoušeli různé triky. Například, rychlé zahřátí v mikrovlnce… Prozradíme vám lepší fintu, než rychle udělat z másla z chladničky máslo s pokojovou teplotou.
Na internetu najdete mnoho triků na to, jak co nejrychleji dosáhnout, aby bylo máslo měkké a vhodné pro použití do receptu. Většina z nich však nefunguje ideálně. Náš trik sice také souvisí s mikrovlnkou, ale máslo v ní neohříváte.

V mikrovlnce, ale pasivní
V mikrovlnce ohřejete vodu v misce – tři až čtyři minuty, dokud nebude horká tak, aby se z ní pařilo. Potom misku s vodou vyjmete a do mikrovlnky rychle vložíte talíř s nakrájeným studeným máslem. Nezapomeňte velmi rychle zavřít dvířka, aby nahromaděná pára z vody zbytečně neunikala. Právě ta máslo změkčí. Přibližně po 10 minutách máslo změkne a získá pokojovou teplotu. A můžete hned začít péct.

Vhodná nádoba a rychlost
Pokud se chystáte vyzkoušet tento trik, je třeba mít na paměti dvě věci. Nejprve se ujistěte, že voda je v žáruvzdorné nádobě. Doporučujeme použít větší skleněnou odměrku nebo misku s ouškem. Jelikož voda bude téměř vařit, je důležité, aby nádoba, kterou používáte, byla vhodná do mikrovlnné trouby a zvládla i vysoké teploty. A za druhé, při výměně vody za máslo je důležité být opravdu rychlý. Tento trik spoléhá na nahromaděnou páru z vody, která máslo jemně změkčí, aniž by roztálo. Necháte-li dvířka otevřená příliš dlouho, ztratíte veškeré teplo z vaření vody.

Další jednoduché triky, jak rychle změkčit máslo
Běžně je třeba máslo z chladničky vyjmout alespoň hodinu před pečením, aby dosáhlo pokojové teploty. Pokud nemáte mikrovlnku nebo ji nechcete používat, existuje naprosto jednoduchý urychlující trik. Nastrouhejte máslo na hrubém struháku a rozprostřete ho na větším talíři. Dobu změkčení zkrátíte minimálně na polovinu. Ještě lépe funguje, když misku s nastrouhaným máslem položíte na kastrol s horkou vodou nebo na teplý radiátor. Nebo vložte máslo do nepromokavého sáčku a ohřívejte pod tekoucí teplou vodou. Vyzkoušejte, co pro vás funguje nejlépe a ušetříte spoustu času.


Redakce radí: Potěšte své blízké sladkou drobností, vyzkoušejte recepty na cukroví.


NO COMMENTS

Exit mobile version